سلام و درود و ضمن تشکر از جناب دکتر موارد مهمی را اشاره فرمودند، در ادامه صحبتهای ایشان
در خصوص آفت مگس جالیز ضمن توجه به اعمال روش کنترل تلفیقی، زمان اولین مبارزه شیمیایی در خیار مصادف با فندقی شدن یا باندازه هسته ی خرما (حدودا سه سانتیمتر) شدن میوه یا براساس میزان شکار تله های فرمونی است.
و بعد از یک هفته تا ده روز، دومین مرحله سمپاشی انجام بشود.
لزوم تکرار سمپاشی، با نظارت بر مزرعه در صورت آلودگی تعیین می شود.
دیمتوات، دیپترکس، افوریا (که دوره کارنس پایینی دارد) بهتر است استفاده بشود.
این مورد را هم طبق تجربه خدمتتان عرض کنم بهترین روش شیمایی کاربرد طعمه مسموم با پروتئین هیدرولیزات یا ملاس چغندر است بطوریکه محلولپاشی اختلاط سم (مالاتیون) و پروتئین یا ملاس زمانیکه بیش از نصف درصد میوه ها در مرحله فندقی هستند انجام بشود.
حتما یک هفته بعد تکرار نمائید.
با داشتن نظارت بر مزرعه و مشاهده خسارت جدید و یا پیشروی آلودگی این روش تا ۲ هفته دیگر به فاصله هفت تا ده روز تداوم داشته باشد.
توجه داشته باشید داشتن مبارزه شیمیایی بی رویه بدون نظارت بر مزرعه علاوه بر ایجاد مقاومت و عدم اثرگذاری سم آسیب به محیط زیست در پی خواهد داشت.