خانه آسیب‌ها و بیماری‌ها قارچ دوده ای یا فوماژین

قارچ دوده ای یا فوماژین

قارچ دوده ای یا فوماژین

علایم و نشانه ها

1. غشا سیاه رنگ برگ با مالش انگشت 2. لکه هایی بدون شکل مشخص به رنگ سیاه 3.قشر سیاه رنگ روی اندام گیاه

توضیحات

برگ ها، شاخه ها و میوه های درختان از یک کپک سیاه و بد شکل پوشیده می شود که کپک دوده ای نامیده می شود. کپک دوده ای یا فوماژین روی هر درختی فعالیت میکند اما فعالیت آن روی درختان کاج و نارون بیشتر است. در حقیقت این یک بیماری نیست و از بافت زنده گیاهی تغذیه نمیکند اما رشد زیاد قارچ در سطح برگ سبب کاهش فتوسنتز می شود کپک های دوده ای توسط قارچ ساپروفیت ایجاد می شوند. این کپک ها در سطح برگ ها و شاخه های گیاهان در نتیجه رشد سطحی میسلیوم سیاہ ظاهر میگردند. به عبارتی اپی فیت هستند. این قارچ ها تشکیل لایه یا پوستهای نازک روی اندام گیاه را می دهند که قابل برداشته شدن است. پوشش نازک کپک دوده ای بتدریج در هوای خشک بدلیل از بین رفتن منبع نیتروژن از بین میرودبه هر حال وجود این قارچ نشانگر حضور حشرات بوده و ممکن است بعنوان زنگ خطری برای طغیان شته ها، پسیل ها، شپشک ها و سفید بالک ها باشد.. نام علمی قارچ عامل این بیماری .Capnodium sp می باشد.

درمان ارگانیگ

مبارزه با بیماری فوماژین فقط از طریق مبارزه با حشرات تولید کننده عسلک امکان پذیر می باشد. رعایت بهداشت زراعی یا باغی در کنترل این بیماری نیز نقش عمده ای دارد، باغ های شلوغ که سال هاست هرس مناسبی نداشته اند و شاخه ها در هم فرو رفته اند مکان مناسبی برای تجمع آفات مکنده است، در ضمن از بین بردن علف های هرز در داخل باغ و در کناره های باغات می تواند محل تولید مثل آفات را تخریب نمایدمبارزه علیه حشرات مولد عسلک مهمترین راه مبارزه با کپک دوده ای است. شته ها را میتوان از طریق فشار قوی آب از روی گیاه شست. این عمل همچنین ممکن است مقداری از عسلک ها و کپک های دوده ای را بشوید. اسپری روغن نیز معمولا می تواند باعث از بین رفتن قارچ شود.

درمان شیمیایی

سمومی که در حال حاضر علیه این بیماری وجود دارد عبارتند از : مانکوزب، زینب جهت مبارزه شیمایی با شته¬ها مولد: کنفیدور، افوریا توصیه می شود

نظر 0

پست های مرتبط
-
موضوعات مرتبط
-